Results 1 to 4 of 4

Thread: obd2 emulator issue

  1. #1
    CF-oholic! fla's Avatar
    Join Date
    10th September 2004
    Location
    Middx
    Posts
    6,407

    obd2 emulator issue

    I've fitted an emulator to the ecu. Normally the first start of the car is fine but the second and perhaps third the ecu gets blocked for a while ie it cranks for about 10 seconds before starting. I've scanned the ecu afterwards and it does show the 'ecu blocked by immobiliser' message. Emulator soldering etc seems fine. Does it need to be adapted or otherwise 'coded' to the ecu?
    Thanks
    Hasan
    VR6 Auto to manual conversion, beige leather, aircon, TT comps, blue dash lights & switches, Koni TA/Nothelle springs, OBD2, 264 cams, Schrick

    my car

  2. #2
    CF-oholic! fla's Avatar
    Join Date
    10th September 2004
    Location
    Middx
    Posts
    6,407
    Hmmm. New issue with the emulator. Sometimes the ecu seems to ignore it and the engine dies after 1 second. Swopped another emulator but still the same. Checked the connectors and sprayed them all with wd40.
    Left the car for a day and tried it again. Started on the button. Would the ' engine blocked by immobiliser' error lead to this or should i be looking for something else?
    Hasan
    VR6 Auto to manual conversion, beige leather, aircon, TT comps, blue dash lights & switches, Koni TA/Nothelle springs, OBD2, 264 cams, Schrick

    my car

  3. #3
    CF Nutter fendervg's Avatar
    Join Date
    13th June 2009
    Location
    Dublin, IE
    Posts
    1,657
    Can't help with the errors, but what is the emulator supposed to achieve or what are the benefits?
    ____________
    fendervg

    93 Corrado VR6
    Members Gallery

  4. #4
    CF-oholic! fla's Avatar
    Join Date
    10th September 2004
    Location
    Middx
    Posts
    6,407
    The emulator bypasses the ecu immobiliser so you dont need the halo ring and control unit. So it's a direct connection to the ecu. Would also work on a CP obd1 ecu.
    Hasan
    VR6 Auto to manual conversion, beige leather, aircon, TT comps, blue dash lights & switches, Koni TA/Nothelle springs, OBD2, 264 cams, Schrick

    my car

Similar Threads

  1. 9a issue with timing - next issue
    By sam2.0 in forum Engine Bay
    Replies: 52
    Last Post: 19th April 2013, 11:52 PM
  2. HELP PLEASE OBD2 SET UP
    By C488ADO in forum Engine Bay
    Replies: 5
    Last Post: 8th October 2011, 10:57 PM
  3. sunroof issue! well screw issue!
    By robo22sri in forum Interior
    Replies: 6
    Last Post: 17th August 2011, 12:20 PM
  4. Rare starting issue / key issue
    By radness in forum Engine Bay
    Replies: 2
    Last Post: 5th June 2008, 11:58 AM
  5. obd2 maf
    By eatthis in forum Engine Bay
    Replies: 0
    Last Post: 2nd April 2007, 6:09 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
About us
We are the world's largest community for VW's Super Coupé! Be it 8v, 16v, G60 or VR6 (or maybe something else!), everybody's welcome! If this is your first visit, be sure to click register and fill out your details before you can post.
Help us
This site is run on donations.
Please help keep the forum alive!
Follow us
advertising & sponsorship
Are you a company looking for advertising that could benefits our users? For site & forum sponsorship, please see our dedicated microsite here.